utorok 3. marca 2015

Grécka liga bola kvôli násilnostiam už tretíkrát prerušená

Najvyššia grécka súťaž bola kvôli násilnostiam chuligánov už tretíkrát v sezóne do odvolania prerušená. Po stretnutí so zástupcami zväzu o tom rozhodla tamojšia vláda. Dôvodom je vyčíňanie fanúšikov pri nedeľňajšom zápase Panathinaikosu s Olympiakosom a potýčka funkcionárov oboch klubov pri utorkovom zasadnutí vedenia ligy.

"Máme novú vládu, ktorá chce problém vyriešiť a pripravuje pre to aj nové zákony," citovala agentúra Reuters šéfa gréckych profesionálnych súťaží Jorgosa Borovilose s tým, že pozastavená bola aj druhá najvyššia súťaž. "Oznámili nám, že Superliga aj druhá liga boli do odvolania bet365 suspendované," dodal.

Grécka liga je v prebiehajúcej sezóne pozastavená už tretíkrát. Prvýkrát sa nehralo týždeň v septembri po tom, čo pri potýčkach priaznivcov třetiligových celkov Ethnikos Pireus a Irodotos zomrel jeden muž. Ďalšie jedenáctidenní prerušenie prišlo v novembri kvôli útoku na šéfa rozhodcov Christoforos Zografos.


Zatiaľ nie je jasné, ako dlho vynútená pauza potrvá. "Vláda chce, aby sa čo najskôr opäť začalo hrať, ale pre to potrebujú vidieť našu reakciu," pridal Borovilos. "Preto s ňou bet365 okamžite začneme riešiť, aká bezpečnostné a legislatívne opatrenia je potrebné urobiť, aby sme mali istotu, že futbal je opäť bezpečný," dodal.

V ohrození je navyše aj štart budúceho ročníka. Jeho odložením totiž pohrozil námestník ministra športu Stavros Kontonis, ak kluby nesprísnia boj s chuligánmi, nezavedú na štadiónoch kamerové systémy a nezačnú predávať lístky len majiteľom fanúšikovských kariet.

"Čo sa stalo počas nedeľňajšieho derby a čo sa odohrávalo na štadiónoch v minulosti, už prekročilo všetky hranice," povedal Kontonis v rozhovore pre bet365 televíznu stanicu Skai. "Keď sa navyše násilia preleje aj do zasadacej miestnosti vedenia ligy, tak je jasné, že sa to vymklo spod kontroly. A my to nehodláme len tak prejsť mlčaním," vyhlásil.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára