utorok 17. marca 2015

FC Dordrecht - Feyenoord Rotterdam

Futbalisti Feyenoordu môžu využiť zaváhanie konkurenčného Alkmaaru a po nedeľňajšom poslednom zápase 27. kola si môžu na treťom mieste tabuľky vytvoriť už štvorbodový náskok. Príležitosť k tomu majú veľkú, teraz sa totiž predstaví na pôde bet365 posledného Dordrechte a sú považovaní za jasného favorita. Doteraz pozbierali slušných 48 bodov a na druhý Ajax majú manko ôsmich bodov. Osemnásty Dordrecht stráca na predposlednú sedemnástu Breda body štyri.

Hostia nepredvádzajú v túto chvíľu úplne stabilné výkony, však stále majú šancu na priamy postup do európskych pohárov a zápasy s papierovo slabšími celkami zvládajú na jednotku. Po bezgólovej remíze na pôde Utrechtu minule prehrali doma na stánku De Kuip zachraňujúci sa Breda ľahko 3: 0. Dordrecht v novom roku dosiahol na dve výhry proti Excelsioru a Go Ahead, minule unibet podľahol Groningene 0: 2.


V minulom jesennom zápase zvíťazil Feyenoord 2: 0 a dominovať by mal tiež teraz. Tréner Fred Rutten sa bude musieť zaobísť bez štvorice zranených hráčov. Na maródke sa nachádzajú Boëtius (poranený členok), Kazim-Richards s Wilkshirem (obaja problémy so stehnom) a Lopes Cabral (ťažkosti s kolenom). "Chceme sa obzerať len na vlastné výkony a ešte bet365 nevzdávame boj o kvalifikácii Ligy majstrov," povedal sebavedome Rutten.

Dordrechte sa kráti čas v boji aspoň o baráž, a ak chce stiahnuť štvorbodové manko na Brede, tak musí veľmi rýchlo zabrať. V nedeľňajšom zápase bude postrádať Oja kvôli ranenému členku, obranca Peersman ešte bude odpykávať trest za vylúčenie v zápase s Utrechtom. Nováčik súťaže má tento rok veľké problémy hlavne v ofenzíve, v dvadsiatich šiestich unibet zápasoch vsietil len 16 gólov a to na záchranu jednoducho stačiť nemôže.

"Na prvý pohľad sa zdá, že to bude jednoduchý zápas, však opak môže byť pravdou. Dordrecht v domácom prostredí niekoľkokrát ukázal, že dokáže využiť podporu domáceho publika a vie zakúriť oveľa silnejším tímom, než sme my. Taktika bude úplne jasná, musíme hrať trpezlivo a čakať na príležitosť. Náš mladý káder pozbieral dosť skúseností, aby tento duel bet365 zvládol a ja mu verím, "dodal vzápätí päťdesiatdvaročný hosťujúci kouč.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára