utorok 3. marca 2015

FIFA odmietla odškodniť kluby a ligy za presunutie MS v roku 2022

Vedenie Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA vylúčilo, že kluby a ligy dostanú finančné odškodnenie za presunutie majstrovstvá sveta v roku 2022 v Katare z leta na november a december. Dnes to vyhlásil generálny sekretár federácie Jérome Valcke.

"Sedem rokov na prípravu je dosť času, žiadne odškodnenie nebude," citovala funkcionára zahraničné médiá. "Nevidím dôvod, prečo sa hovorí o kompenzácii a prečo by sme sa za bet365 presunutie mali klubom ospravedlňovať. Ide o jednorazovú akciu, neničíte futbal," povedal Valcke.


"Navyše kluby vždy na majstrovstvách zarobia. V roku 2010 to bolo 40 miliónov dolárov a vlani 70," pridal Valcke, ktorý reagoval na vyhlásenie šéfa Asociácie európskych klubov ECA Karla-Heinza Rummeniggeho, podľa ktorého by bol pre európske súťaže prijateľnejšie májový termín.

Rummenigge o kompenzáciu prehovoril v utorok bet365 krátko po tom, čo špeciálna pracovná skupina FIFA odporučila presunutie šampionátu kvôli veľkým horúčavám, ktorá v lete v Katare panujú. Návrh má vraj podporu konfederáciou jednotlivých svetadielov a konečné rozhodnutie by malo padnúť 19., alebo 20. marca v Zürichu.

Podľa návrhu komisie by sa malo prvé stretnutie majstrovstiev v Katare odohrať 26. novembra a finále 23. decembra, v hre je ale tiež 18. december. Turnaj by mal byť tiež z obvyklých 32 dní skrátený na 28 a jeho presunutie ovplyvní okrem iného aj majstrovstvá Afriky, ktorá sa bet365 miesto januára uskutoční v júni.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára